Ontdek de AP

Wat is de AP ®

De kunstmatige alvleesklier (AP)

Inreda Diabetic B.V. ontwikkelt een kunstmatige alvleesklier die AP  wordt genoemd. Het apparaat is bedoeld voor mensen met diabetes die behandeld worden met insuline, voor gebruik in de thuissituatie. De AP  is een automatisch systeem (closed loop) en reguleert zelfstandig de bloedglucosewaarde door de toediening van insuline en glucagon. Hierdoor hoeft zelf geen insuline meer te worden toegediend of koolhydraten te worden geteld. Veel zelfmanagement taken zullen dus wegvallen.

Odoo • Tekst en afbeelding

Hoe werkt de AP

Het doel van de AP is om ervoor te zorgen dat uw bloedglucosewaarde zoveel mogelijk stabiel blijft. Om uw bloedglucose onafgebroken te kunnen meten, maakt de AP  gebruik van twee sensoren. Op elke sensor zit een zender (transmitter), die deze metingen draadloos naar het apparaat stuurt. De AP gebruikt de gemeten bloedglucosewaarde om te bepalen wanneer en hoeveel insuline (hoge bloedsuikerwaarde verlagen) of glucagon (lage bloedsuikerwaarde verhogen) toegediend moet worden. U hoeft niet aan te geven of u gaat sporten of eten. Via twee infusiesets wordt de insuline of glucagon automatisch toegediend.

 
 

Ontdek meer over de AP

Lees en luister hier

Hoe draag ik de AP ®

De AP dragen
De AP  wordt aan de voorkant van het lichaam gedragen. De sensoren en transmitters worden meestal op de buik geplaatst. De AP wordt altijd aan dezelfde kant gedragen als de sensoren en transmitters. Hierdoor houden de transmitters verbinding met de AP.
De infusiesets kunt u op meerdere plaatsen op het lichaam dragen. De prikplaats van de sensoren met transmitter en de infusiesets hangt af van uw voorkeur en wat voor u het beste werkt.

 
 

Wearables
Het apparaat draagt u dag en nacht, 24/7, bij u. U kunt gebruikmaken van draagaccessoires die Inreda ontwikkelt: een heuptasje, een speciaal hemdje en een zogenaamde beltbag.

Odoo • Tekst en afbeelding

Wat moet ik zelf doen

Hoe weet ik wat ik zelf moet doen

Als u zelf een handeling moet uitvoeren, geeft de AP hier een alarm voor. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van nieuwe sensoren en het verwisselen van een infusieset. Om ervoor te zorgen dat de AP uw bloedglucose goed kan regelen, is het van belang dat u de alarmen opvolgt volgens de instructies op de AP.

Hoe vaak moet ik zelf iets doen

In dit overzicht ziet u de handelingen die u tijdens de AP behandeling zelf moet uitvoeren, en hoe vaak u deze moet uitvoeren. Dit is een richtlijn, wanneer en hoe vaak u een artikel moet verwisselen kan van persoon tot persoon verschillend zijn.

Hoe moet ik de AP gebruiken

Wij hebben een uitgebreide gebruikershandleiding met alle informatie om u goed op weg te helpen met de AP en om u te ondersteunen tijdens uw AP behandeling. Hierin vindt u de instructies voor het correct gebruik van de AP.

Bekijk de brochure